Skip to main content

Vinfest Celle 4 dgr

Image: CTM GmbH

Tysk vinfest i korsvirkesidyll

Den lilla korsvirkesidyllen Celle belägen på mytiska Lüneburger Heide är en riktig pärla och lockar med sin skönhet. Till stora delar har den gamla stadskärnan bevarats och den bildar idag en härligt romantisk fond till det moderna stadslivet. Den utgör också en fantastisk kuliss till den vinfest som arrangeras här under en sommarhelg varje år. Kom med och njut av vin och korsvirkesidyll i vackra Celle.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Celle

Vår buss tar oss över via Öresundsbron över till Danmark. Från Rödby tar vi färjan till Puttgarden och Tyskland. Framme på tysk mark åker vi rakt söderut och passerar Hamburg. Vi fortsätter ytterligare någon timme innan vi på kvällen är framme i Celle.Vår dag avrundas med middag på hotellet.

Dag 2: Celle

Efter frukost har det blivit dags att lära känna Celle lite bättre. Vi gör en guidad rundvandring i den vackra gamla stadskärnan. På eftermiddagen drar vinfesten igång. Det här är ett årligt återkommande arrangemang som lockar tusentals besökare. Fokus ligger så klart i första hand på viner från de tyska vindistrikten, men allt eftersom har också utländska viner fått ta plats ibland stånden. Vi kan gå runt och prova de ädla dropparna och samtidigt inhandla produkter som kan passar bra att avnjuta tillsammans med vin. Självklart bjuds det också på underhållning.

Dag 3: Goslar

Vår dag startar med frukost på hotellet. Under förmiddagen finns det möjlighet att följa med på en utflykt till vackra naturområdet Harz och dess huvudort Goslar. Staden som under medeltiden var en viktig kejsarstad och vars stadbild till viss del fortfarande minner om detta. På eftermiddagen är vi tillbaka i Celle och får möjlighet att göra ett nytt besök på vinfesten. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 4: Celle - Avstigningsorten

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i vår buss för att åka norrut. Vi passar på att stanna vid en av gränshandelsbutikerna på den tyska sidan för att shoppa innan vi tar oss ombord på färjan till Danmark. Med Öresundsbrons hjälp tar vi oss tillbaka till Sverige och det har blivit dags att skiljas efter trevliga dagar tillsammans.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-