Skip to main content

Värmland 4 dgr

Ett landskap färgat av färgstarka konstnärer och mytiska berättelser

 

Sägen och mytomspunna Värmland lockar med en fantastisk natur befolkad med fantasifulla väsen från sagorna och legendernas värld. Vi möts av storslagen natur, kontsnärliga giganter - både levande och döda - och rik historia på denna resa utöver det vanliga.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Sunne

Vi startar tidigt på morgonen för att åka norrut i riktning mot Värmland. På eftermiddagen är vi framme i Karlskoga. I Karlskoga är Alfred Nobel stadens store son. Han bodde i slutskedet av sitt liv under perioder på Björkborns Herrgård. Idag är herrgården museum och berättar historien om Nobel och hans världsberömda pris. Efter besöket på Björkborn åker vi vidare till vårt hotell som väntar med middag och sköna sängar.

Dag 2: Karlstad  med Lars Lerins Sandgrund

Efter frukost åker vi till Karlstad. Här gör vi en guidad rundvisning på Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund. Bredvid Sandgrund ligger Värmlands Museum som vi också passar på att besöka. Innan vi åker tillbaka till vårt hotell hinner vi också med att besöka Alsters Herrgård, Gustaf Frödings minnesgård. Fröding är en av giganterna inom svensk diktning och hans livshistoria rymmer mycket, både glädje och sorg. På kvällen är vi tillbaka på hotellet och vår dag avrundas med en gemensam middag.

Dag 3: Mårbacka, Rottneros och Selma

Efter frukost på hotellet, börjar vår dag med ett besök på Mårbacka, hem för Selma Lagerlöf. Detta står kvar som hon lämnade det vid sin död 1940. Här bekantar vi oss närmare med Selmas liv och gör en rundvandring genom hemmet. Efter besöket på Mårbacka åker vi vidare till Rottneros. Här möts vi av en parkanläggning och skulpturpark efter europeisk förebild. Rottneros var också förlaga till Ekeby i Selma Lagerlöfs debutroman Gösta Berlings saga. Vi njuter av de vackra omgivningarna innan åker tillbaka till vårt hotell. Dagen avslutas med middag på hotellet.

Dag 4: Sunne - Filipstad - Avstigningsorten

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen. Allra först styr vi kosan mot Filipstad. Här är det Nils Ferlin som står i centrum. Vi besöker museet som berättar den kända diktarens historia. Därefter åker vi söderut mot Skåne. Vi är hemma igen på kvällen efter trevliga och upplevelserika dagar tillsammans.

 

 

 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-