Skip to main content

Sparrisresa Hildesheim 4 dgr

Smakrik sparris  i tysk korsvirkeidyll

Tyskland på våren är ett eldorado för sparrisälskarna . Det är nu som det vita guldet - för här är det, bilden till trots, den vita sparrisen som regerar - skördas. Skörden pågår från april till den 24 juni. Under den här perioden finns det på varje tysk restaurang med självaktning en speciell sparrismeny. Pfalz och Baden Würtemburg är centrum för sparrisodlningen i södra Tyskland. I norra Tyskland är Lüneburger Heide ett av de centra som finns. Det är hit till Lüneburger Heide som vi reser för att få veta mer om sparris, men också för att njuta av vackra korsvirkesidyller.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Hildesheim

Vår resa startar med att vi åker över Öresundsbron till Dannmark och tar färjan från Rödby till Puttgarden. Vår resa går sedan rakt söderut till Hildesheim. Hildesheim är en ljuvlig idyll fullmatad med rik historia och härliga kulturupplevelser. Här bor vi under vår resa och vår dag avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Hildesheim

Vi startar dagen med frukost på hotellet. Idag ska vi njuta av charmiga Hildesheim. Staden har en både lång och brokig historia, vilket vi upptäcker under en rundtur som vår reseledare tar oss med på. Under dagen får vi också tid att ströva runt på egen hand i Hildesheim. På kvällen samlas vi efter en fin dag på hotellet för en gemensam middag.

Dag 3: Sparris och Celle

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för en av resans höjdpunkter. Vi åker till en sparrisgård och besöker en sparrisodlare som visar hur denna "primörernas primör" odlas, skördas och tas om hand. Som kronan på verket avnjuter vi en sparrislunch med goda tillbebör. Under dagen hinner vi också med att besöka Celle. Detta är en av Tysklands allra vackraste korsvirkesstäder med ca 450 korsvirkeshus i innerstan. På kvällen är vi tillbaka vid vårt hotell.

Dag 4: Hildesheim - Avstigningsorten

Vår dag börjar med frukost på hotlelet. Vi tar sedan plats i vår buss som styr kosan norrut. Vår resa går upp mot Puttgarden. Innan vi når färjeläget har vi hunnit med att stanna till för att handla i någon av gränshandelsbutikerna . Genom Danmark har vi ett par timmars resa innan vi når svensk mark efter trevliga dagar tillsammans.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-