Skip to main content

Smakresa Flensburg 3 dgr

​Flensburg - en resa med smak av öl, vin och rom

​Flensburg på gränsen mellan Danmark och Tyskland är en liten mysig stad som är en liten pärla i sig själv och erbjuder trevlig shopping i innerstan. Dessutom förknippas staden med både öl och rom. Ölen från Flensburg tillverkas vid Flensburger Brauerei och tappas på speciella flaskor vilket gör den välbekant för många. En gång i tiden fanns det 200 romproducenter i Flensburg. Idag finns endast två kvar men staden är alltjämt ett centrum för drycken.

 

 

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

​Dag 1: Påstigningsorten - Flensburg

​På morgonen startar vi vår resa med att åka över till Danmark. Vår färd går västerut via broarna över Stora och Lilla Bält till Jylland. Här åker vi söderut mot den tyska gränsen och Flensburg. Vi börjar med att besöka Flensburger Brauerei och göra en rundvandring under vilken vi får provsmaka ölen. Efter besöket på bryggeriet åker vi till vårt hotell. Här checkar vi in på våra rum och äter sedan middag på hotellet. Efter middagen får vi vara med om en vinprovning under vilken vi smakar några av de viner som finns till försäljning hos Fleggaard i Flensburg.

Dag 2: Flensburg

Vår dag börjar med frukost på hotellet. Under förmiddagen har vi möjlighet att flanera runt i trevliga Flensburg och se om vi kan göra några fynd i stadens butiker. För den som önskar finns möjlighet att följa med vår reseledare på en liten stadsrundvandring. Senare på eftermiddagen tar vi oss till Johannsens. Här framställs av tradition rom. I och med att Flensburg historiskt varit en av de mest betydande handelsstäderna i Skandinavien kom staden under 17-1800-talet i kontakt med Karibien och de sockerrörsodlingar som fanns där. Detta gav upphov till att det på 1800 talet kom att finnas ca 200 romdestillerier i Flensburg. Idag finns endast 2 kvar av vilka Johannsens är det ena. Vi är med om en rundvandring och får veta mer. Det blir så klart provsmakning också. Resten av kvällen är fri för egna upplevelser.

Dag 3: Flensburg - Avstigningsorten

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för att åka hemåt. Hemresan går via färja från Puttgarden till Rödby och vidare över Öresund tillbaka till svensk mark.

 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-