Smakresa Flensburg 3 dgr

​Flensburg - en resa med smak av öl, vin och rom

​Flensburg på gränsen mellan Danmark och Tyskland är en liten mysig stad som är en liten pärla i sig själv och erbjuder trevlig shopping i innerstan. Dessutom förknippas staden med både öl och rom. Ölen från Flensburg tillverkas vid Flensburger Brauerei och tappas på speciella flaskor vilket gör den välbekant för många. En gång i tiden fanns det 200 romproducenter i Flensburg. Idag finns endast två kvar men staden är alltjämt ett centrum för drycken.

Diplomerade sommeliern Ingvar Persson följer med som guide under hela resan. Lyssna på spännande berättelser om mat och dryck och passa på att ställa frågor och lära dig mer om såväl rom som vin och öl under denna "smakfulla" resa.

 

 

 

Pris från:
3 995:-
Dagar:3
I priset ingår:
Resa i helturistbuss påstigningsorten-Flensburg t/r
2 övernattningar i dubbelrum
2 frukostar
2 middagar
Besök med provsmakning på Flensburger Brauerei
Besök på Johannsens Rum
Vinprovning
Reseledare
Bro- och färjeavgifter
Vägskatter och avgifter
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

​Dag 1, fredag: Påstigningsorten - Flensburg

​På morgonen startar vi vår resa med att åka över till Danmark. Vår färd går västerut via broarna över Stora och Lilla Bält till Jylland. Här åker vi söderut mot den tyska gränsen och Flensburg. Vi börjar med att besöka Flensburger Brauerei och göra en rundvandring under vilken vi får provsmaka ölen. Efter besöket på bryggeriet åker vi till vårt hotell. Här checkar vi in på våra rum och äter sedan middag på hotellet. 

Dag 2, lördag: Flensburg

Vår dag börjar med frukost på hotellet. Under förmiddagen har vi möjlighet att flanera runt i trevliga Flensburg och se om vi kan göra några fynd i stadens butiker. För den som önskar finns möjlighet att följa med vår reseledare på en liten stadsrundvandring. Senare på eftermiddagen tar vi oss till Johannsens. Här framställs av tradition rom. I och med att Flensburg historiskt varit en av de mest betydande handelsstäderna i Skandinavien kom staden under 17-1800-talet i kontakt med Karibien och de sockerrörsodlingar som fanns där. Detta gav upphov till att det på 1800 talet kom att finnas ca 200 romdestillerier i Flensburg. Idag finns endast 2 kvar av vilka Johannsens är det ena. Vi är med om en rundvandring och får veta mer. Det blir så klart provsmakning också. Dagen avrundas med middag på hotellet.

Dag 3, söndag: Flensburg - Avstigningsorten

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för att åka hemåt. Hemresan går via färja från Puttgarden till Rödby och vidare över Öresund tillbaka till svensk mark. Innan vi rullar ombord på färjan hinner vi med att göra en vinprovning vid Fleggaard. I gränshandelsbutiken kommer det sedan att ges möjlighet till inköp.

 

 

Information

I resans pris ingår:

 • Resa i helturistbuss t/r påstigningsorten-Flensburg
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 2 frukostar (dag 2-3)
 • 2 middagar ( dag 1-2)
 • Besök på Flensburger Brauerei
 • Besök på Johannsens
 • Vinprovning
 • Reseledare
 • Vägskatter och avgifter
 • Färje- och broavgifter
 • Möjlighet till gränshandel

Enkelrumstillägg

1000 kr

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
6/9BussHotel Alte Post, FlensburgMer än 83 995:-Boka

Hotell

Hotel Alte Post, Flensburg

Hotel Alte Post, Flensburg

Trevligt och fräscht mellanklass hotell med ett riktigt bra läge bara ett stenkast från shoppinggatan i Flensburg.
Powered by Travelize