Skip to main content

Skottland 5 dgr

Whiskyresa kryddad med tattoo

Skottland bjuder på många fantastiska upplevelser. Under några dagar njuter vi av fantastiska naturscenerier i de skotska högländerna, provar den världsberömda whiskyn, lyssnar på säckpipor och besöker kulturstaden Edinburgh. Sist men inte minst blir det ett besök på Edinburghs Tattoo.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Kastrup - Edinburgh - Perth

Vi flyger från Kastrup till Edinburgh och landar på eftermiddagen. Redan på resans första dag bekantar vi oss med den skotska whiskyn. På vår väg till vår första whiskyprovning på Glenturret Destillery och The Famous Grouse Experience passerar vi bland annat Stirling, staden som kanske är mest känd för sitt slott Stirling Castle. Efter vår whiskyprovning fortsätter vi till Perth. Här kommer vi att tillbringa 4 nätter och vår dag avslutas med middag på hotellet.

Dag 2: Speyside

Vi börjar dagen med frukost på hotellet. På dagens program står en tur till Speyside i de skotska högländerna. Vi besöker under dagen Cardhue destilleriet och här prova vi tre olika sorter. Vi besöker också Tunnbinderiet Speyside Cooperage och så provar vi ännu mer whisky. Den här gången besöker vi Glenfiddich och det blir både provsmakning och rundvisning. På kvällen är vi tillbaka på hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 3: Edinburgh och Tattoo

Dagen startar med frukost på hotellet. Idag tar vi bussen till Edinburgh. Här gör vi en stadsrundtur, men får också lite tid att se oss omkring på egen hand. I Edinburgh äter vi en 3-rätters middag och på kvällen är vi med om Edinburgh Tattoo, en oförglömlig upplevelse.

Dag 4: Blair Castle

Vår dag startar med frukost på hotellet. Dagens utflykt går till Blair Castle. Slottet är klanen Murrays stamgods och går tillbaka till 1200-talet. Genom århundradena har det haft en given plats i den skotska historien. Under vårt besök gör vi en rundvandring i slottet och trädgården . Vår dag avrundas med middag på hotellet.

Dag 5 : Perth - Edinburgh - Kastrup

Stärkta av hotellets frukost är det dags att åka hemåt. Vi flyger från Edinburg och landar på Kastrup efter innehållsrika och trevliga dagar tillsammans. 

För vidare information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-