Skip to main content

Schwerins julmarknad 3 dgr

Image: DZT Rainer Kiedrowski

Nordens stjärna Schwerin – strålar i jultid som aldrig förr

Vackra Schwerin ligger vid strandkanten av sju sjöar och är ett omtyckt besöksmål i julmarknadstider. Staden, som är Tysklands minsta delstatshuvudstad, har ett fantastiskt sagoslott som symbol och mycket av sin gamla bebyggelse bevarad. Gamla stans gränder smyckas vackert i jultid och på torget tronar en stor julgran, 20 meter hög och smyckad med 10 000 ljus. Här upplever vi en fantastisk julstämning och njuter av julmarknadens godsaker.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Påstigningsorten – Schwerin

Med Öresundsbrons hjälp tar vi oss över till dansk mark. Genom Danmark har vi ett par timmars resa till färjeläget och färjan som tar oss över till Tyskland. Vår resa fortsätter söderut med vår fina buss och på kvällen är vi framme i Schwerin. Vi tar oss direkt till vårt hotell, centrala Hotel am Schloss.

Dag 2, lördag: Schwerin

Vår dag startar med frukost på hotellet. I jultid strålar Schwerin som aldrig förr. De vackra gamla korsvirkeshusen glittrar av ljusdekorationer och skyltfönstren är livfullt dekorerade. På torget runt den imponerande domkyrkan i tegel står julmarknadsstånden på parad. Vi har en hel dag att njuta av julmarknaden och av Schwerin. Staden som domineras av sitt sagoslott har en hel massa intressant att bjuda på. För den som vill veta mer tar vår reseledare oss med på en liten rundtur i Schwerin under dagen.

Dag 3, söndag: Schwerin – Avstigningsorten

Efter frukost tar vi plats i bussen för att åka norrut och hemåt igen. Under vår resa stannar vi till, antingen på ut- eller hemresan i någon av gränshandelsbutikerna så att möjlighet ges att shoppa med sig lite hem. Färjan tar oss tillbaka till dansk mark och vid 17-tiden är vi tillbaka på svensk mark i Malmö.

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-