Skip to main content

Rostocks julmarknad 3 dgr

Image: DZT Krüger Norbert

Julmarknad med extra allt

Tyskland lockar oss svenskar vid jultid med sina fantastiska julmarknader. För många skandinaver har ett besök på en tysk julmarknad blivit en del av julfirandet. Rostocks julmarknad är storleksmässigt en av de största i norra Tyskland. Här bildar den gamla Hansestaden kuliss åt en livfull och sprudlande julmarknad.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Påstigningsorten . Rostock

På seneftermiddagen är vi framme vid vårt hotell i Rostock, Ibis Hotel Am Stadthafe, beläget ca 15 minuters promenad från Körpeliner Tor i Rostock. För den som önskar finns det möjlighet att redan den första kvällen ge sig ut i julmarknadens vimmel och njuta av dess dofter och smaker.

Dag 2, lördag: Rostock

I Rostocks bjuds vi på en stor julmarknad där vi kan frossa i julpynt, Glühwein, brända mandlar och härliga tyska korvar. Neuen Markt utgör hjärtpunkten och här finns också den stora julpyramiden som sägs vara världens högsta med sina mer än 20 meter. Under dagen har vi tid att i lugn och ro gå runt och njuta av julmarknaden och fynda i marknadsstånden.

Dag 3, söndag: Rostock – Avstigningsorten

 Under vår resa stannar vi till i en av gränshandelsbutikerna. Här ges vi möjlighet att shoppa med oss lite hem till vårt julfirande där hemma. Vi räknar med att vara tillbaka i Malmö vid  17-tiden på kvällen.

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-