Skip to main content

Prag 5 dgr

​Prag - den gyllene staden

​Prag är en av världens vackraste huvudstäder och en smältdegel av gammalt och nytt i vilken du kan låta dig berusas av intryck. Åk med oss och upplev historiens vinglsag i denna pärla belägen vid floden Moldaus strand. Flanera över Karlsbron, upptäck de vindlande gränderna och besök de välkända judiska kvarteren. Slå dig ner på det storslagna Gamla stadens torg med en kall tjeckisk öl och fascineras av folkvimlet och andas in den historiska atmosfären samtidigt som du njuter av de andlöst vackra byggnaderna som omgärdar torget.

Fritextsökning

Dagsprogram

​Dag 1: Påstigningsorten - Prag

​Vi startar tidigt på morgonen för att åka söderut via Danmark och Tyskland till Prag. Under vår resa passerar vi bland annat Berlin och Dresden. På lämpliga ställen på vägen stannar vi till och pausar för att får möjlighet att handla oss något att äta. På kvällen är vi framme i Prag och här avrundar vi dagen med en gemensam middag.

Dag 2: Stadsrundtur och Öl

Dagen startar med frukost på hotellet. Idag ska vi lära känna vackra Prag bättre. Vår reseledare tar oss med på en stadsvandring i de tusen spirornas stad. Vi kommer att stifta bekantsap med både Borgen och borgområdet med St Vitus katedralen, berömda Karlsbron och välkända Gamla Stans torg med sitt astronomiska ur. På kvällen kommer vi att besöka U Fleku som är Prags äldsta och också minsta bryggeri. Hit åker vi för att dels bekanta oss med deras speciella öl och dels äta middag tillsammans. 

Dag 3: Frans Ferdinand och slottet Konopiste

Efter frukost åker vi till slottet Konopiste som ligger några mil utanför Prag. Slottet med anor från 1200-talet är mest bekant för den österrikiske ärkehertigen Frans Ferdinand förvärvade slottet på 1800-talet. Hans jakttroféer kan beskådas under den rundvandring som vi gör på slottet. På eftermiddagen är vi tillbaka i Prag och på kvällen gör vi en båttur på Moldau för att njuta av Prag från det här perspektivet. Samtidigt som vi njuter av de vackra vyerna som passerar tar vi del av den middagsbuffé som serveras.

Dag 4: Gula marknaden och Judiska kvarteren

Vår dag börjar med frukost på hotellet. Idag tar vi och åker till en av de traditionella marknaderna där vi har möjlighet att fynda allt mellan himmel och jord. På eftermiddagen tar vår resledare oss med på en promenad genom de välkända judiska kvarten i Prag. Vår dag avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 5: Prag - Avstigningsorten

Redan tidigt på morgonen lämnar vi Prag för att styra kosan hemåt igen. Vår resa går enligt samma vägar som nerresan och på kvällen är vi åter på svensk mark efter innehållsrika dagar tillsammans.

 

 

 

 

Resekalender
16/6Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
16/6Gekås Ullared Klippan/Helsingborgfrån 175:-
21/6Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/6Gekås Ullared Klippan/Helsingborgfrån 175:-
23/6Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-