Skip to main content

Potsdams julmarknad 3 dgr

Glittrande Potsdam - en stad med många möjligheter 

Potsdam den gamla kejsarstaden utanför Berlin glittrar och glimmar i jultid och välkomnar sina besökare med glädje. I adventstid arrangeras flera julmarknader i stadens vackra historiska miljöer samtidigt som hela innerstan brukar lysas upp av dekorativa ljusdekorationer. I luften doftar det av kanel och brända mandlar och vi lockas av värmande glühwein.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Påstigningsorten - Potsdam

Vi startar vår resa med att åka över Öresundsbron till Danmark och vidare med färja till Tyskland. Det nordtyska landskapet passerar revy utanför våra fönster samtidigt som vi lutar oss bekvämt tillbaka i vår fina buss. På kvällen är vi framme vid vårt hotell, utmärkta och centrala Mercure Hotel Potsdam City.

Dag 2, lördag: Potsdam

Idag börjar vi vår dag med frukost på hotellet. Potsdam, huvudstad i Brandenburg, är en av Tysklands vackraste städer, en charmfull blandning mellan huvudstadens prakt och småstadens gemyt. Här, flankerad av de vackra gamla husfasaderna, arrangeras i jultid en klassisk julmarknad med alla dess tillbehör. Potsdam är också en trevlig shoppingstad och möjlighet finns att hitta rara små klappar i butikerna. För den som vill veta mer om Potsdams innehållsrika och spännande historia finns möjlighet att följa med vår reseledare på en rundtur i staden. Potsdam har varit platsen för många historiska händelser. Potsdamkonferensen på slottet Cecilienhof vid andra världskrigets slut är kanske den mest kända.

Dag 3, söndag: Potsdam - Avstigningsorten

Efter frukost tar vi plats i vår bekväma buss för att åka norrut. Under vår resa stannar vi till, antingen på ut- eller på hemresan, vid någon av gränshandelsbutikerna så att vi får en möjlighet att handla med oss lite hem till helgerna. Färjan tar oss tillbaka till skandinavisk mark och efter ett par timmars resa genom Danmark är vi tillbaka igen på svensk mark vid 17-tiden på kvällen

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-