Skip to main content

Om du ska åka buss

Våra komfortbussar

Det är viktigt att åka bekvämt och säkert. Därför kör vi bara med moderna helturistbussar som är utrustade med bekvämligheter som toalett, bra benutrymme, fällbara stolar, läslampor, luftkonditionering och ljudanläggning. Givetvis finns det eluttag för dig som vill ladda din mobil, surfplatta eller dator. För din säkerhet är bussen utrustad med alkolås och det finns säkerhetsbälten på samtliga platser.

Avgångstid

För avgångs- och hemkomsttider ber vi dig läsa i samband med resan du vill boka samt på din bekräftelse för definitiva tider.

Bagage

Bagaget får maximalt omfatta en resväska och ett litet handbagage per person. Som resenär ansvarar du själv för transporten av ditt bagage till och från bussen och hotellrummet. Dessutom ansvarar du själv för att ditt bagage verkligen lastas in i bussen vid avfärd. Tänk på att resväskor, liksom på flyget, packas på varandra och att väskorna och innehållet därför bör tåla detta. Vi ersätter inte skadat bagage utan hänvisar till respektive transportörs försäkringsbolag. 

Pauser

På alla våra bussresor gör vi pauser med jämna mellanrum, normalt efter ca två till tre timmars färd. Våra bussar är helt rökfria. Det ges tillfälle att röka på de pauser som görs under resan. Vi stannar alltid för lunchuppehåll under resdagarna om det inte ges tillfälle att äta lunch i samband med en färjeöverfart.

Platser i bussen

Platser i bussen tilldelas i den ordning som bokningar sker och med största möjliga hänsyn till att sällskap får sitta tillsammans. Speciell plats i bussen kan ej reserveras, inte ens mot läkarintyg. Den som lider av åksjuka bör därför konsultera läkare före avresan för inköp av lämpliga preparat.

Direktbussresor

Med våra direktbussresor kommer du snabbt dit du ska. Eftersom vi åker direkt till resmålet har resan ett lite annat upplägg än våra rundresor. Du sover i sittande ställning i ditt säte. Under resans gång görs fika-, frukost-, lunch- och middagsstopp samt ett nattstopp för kvällstoalett. På natten gör vi endast stopp för chaufförsbyte. Ta gärna med dig en egen liten kudde och en extra tröja eller tunn filt när du åker på en direktbussresa. Ett tips är även att ha ett handbagage med toalettartiklar och eventuellt ombyte för natten.

Fritextsökning