Skip to main content

Norge - Telemarken 4 dgr

Image: Vidar Askeland visitnorway.com

Telemarken, hjältarna och stordådens land

Telemarken och Östlandet bjuder på allt det som vi förknippar med vårt vackra grannland. Under vår resa får vi vid besöket i Vermork vara med om en djupdykning i historien. Här får vi veta mer om de dramatiska händelser under andra världskriget som skrivit in platsen i historieböckerna. Vi gör också en vacker båttur på Telemarkskanalen. Kanalen som när den stod klar i slutet av 1800-talet kallades världens åttonde underverk.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Vrådal

Vi börjar vår resa med att åka norrut med siktet inställt på Strömstad. Härifrån tar vi färjan till Sandefjord, en överfart som tar ca 2,5 timme. Från Sandefjord har vi ett par timmars resa till Vrådal och klassiska Straand Hotel. Vår dag avrundas med middag på hotellet.

Dag 2: Vermork - Rjukan

Dagen börjar med frukost på hotellet. Idag kommer vi att ägna oss åt de intressanta händelser under andra världskriget som satte Rjukan på världskartan. Vi besöker industriarbetarmuséet i Vermork och får vara med om både en rundvisning och filmvisning samt serveras lunch under vårt besök. På kvällen är vi tillbaka vid hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 3: Båttur Telemarkskanalen

Vi startar dagen med frukost på hotellet. På dagens program står en båttur på Telemarkskanalen. Kanalen är ca 10 mil lång och sträcker sig från kusten till fjället. Den har idag mer än 100 år på nacken och när den stod klar kallades den för världens åttonde underverk. Vi åker en båttur på ett par timmar från Lunde till Ulefoss.Vi kommer under båtturen att färdas genom vacker natur och vara med om att slussas. Vår dag avrundas med middag på hotellet.

Dag 4: Vrådalen - Avstigningsorten

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för att åka hemåt. Vi åker via färja Sandefjjord - Strömstad tillbaka till svensk mark. E:6 an tar oss sedan tillbaka söderut till Skåne.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-