Skip to main content

Moseldalen 7 dgr

Image: DZT, Storto Walter

Riddarborgar och sagoslott - vinodlingar och korsvirkesidyll

Moselfloden ringlar sig fram flankerad av branta bergssidor och beklädd av frodiga vinodlingar i ett idylliskt landskap där tiden stått stilla och riddarborgarna vilar tryggt på bergsknallarna. Vinodlingarna tillhör de mest välbekanta i Tyskland och de porlande Rieslingvinerna har nått världsrykte.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Köln

Vår resa startar med att vi via Öresundsbron och färja Rödby - Puttgarden tar oss till Tyskland. Här åker vi förbi Lübeck och Hamburg och vidare söderut. På kvällen är vi framme vid vårt övernattningshotell som ligger i trakten av Köln. Här väntar hotellet med middag och sköna sängar.

Dag 2: Köln - Ernst an der Mosel

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i vår buss för att fortsätta vår resa söderut. Dagens första mål är Rüdesheim, en välkänd vin- och turistort vid Rhen. Vi stannar till och och får bland annat en chans att ströva längs välkända Drosselgasse. Gränden där vinstugorna ligger vägg i vägg och som nästan har blivit synonym med Rüdesheim. Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa utmed Rhen upp till Koblenz och vidare längs med floden Mosel till vinorten Ernst. Här kommer vi att bo under vår vistelse i Moseldalen på Hotel Pollmanns. Vår dag avslutas med middag på hotellet.

Dag 3: Moseldalen och vin

Vi befinner oss i ett mycket välkänt vindistrikt och efter frukost på hotellet finns det möjlighet att få veta mer om vindistriktet som är mest känt för sina rieslingviner. Vi kommer under dagen att besöka en av odlarna i trakten och får här veta mer om vin och vinodling. Vi gör både besök på vinfälten och provsmakar vinerna. På  kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 4: Moseldalen och Trier

Dagen startar med frukost på hotellet. Vi tar därefter plats i bussen för att åka till Trier. Trier är den äldsta staden i Europa norr om Alperna och tillika, så klart, Tysklands äldsta stad. Trier var en viktig stad under romartiden och i dagens Trier finns mycket kvar som minner om romartiden. Vi gör en rundtur i staden för att bekanta oss närmare med staden och dess historia. Det blir därefter tid att se sig omkring på egen hand. Dagens Trier är en trevlig shoppingstad och här finns ett rikt utbud av affärer, både stora varuhus och mindre butiker. Framåt kvällen är vi tillbaka i Ernst och vid vårt hotell och vår dag avrundas med middag på hotellet.

Dag 5: Moseldalen och båttur

Stärkta av hotellets frukost beger vi oss iväg för att åka till vackra Bernkastel-Kues. Staden är en charmig korsvirkesidyll och stadsdelen Kues är mycket starkt förknippad med stadens store son Nicolaus Cusanus som var en av senmedeltidens stora teologer och filosofer. Bernkasel Kues är också känt för sina utmärkta viner och här finns också vinoteket där du kan få mer information om det mesta som rör vin. Efter lunch gör vi en båttur på floden. Vi åker från Bernkastel Kues till Kröv. Detta är en båttur som normalt tar knappa 1,5 timme och under vilken vi också får vara med om att slussas. Till Kröv kommer vår buss för att ta oss sista biten tillbaka till Ernst. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 6: Cochem och Beilstein

Efter frukost på hotellet åker vi iväg till Beilstein. Beilstein är en av alla dessa romantiska korsvirkesbyar som ligger som ett pärlband utmed floden Mosel. Den lilla orten är som hämtad från sagoböckernas värld och har vid flera tillfällen fungerat som kuliss vid film och TV inspelningar. Från Beilstein tar vi båten till Cochem. Cochem är en av de större turistorterna vid Mosel och ovanför staden vakar vackra och imponerande borgen Reichsburg. I Cochem ligger H H Hieronimi Wein- und Sektkeller. För den som är intresserad finns möjlighet att vara med om en rundvisning och provsmakning. (Ingår ej i resans pris). Från Cochem har vi bara ca 5 km tillbaka till Ernst och hotellet. På hotellet äter i middag tillsammans på kvällen.

Dag 7: Ernst an der Mosel - Avstigningsorten

Tidigt på morgonen, efter att ha fått morgonkaffe och smörgås på hotellet, tar vi plats i bussen för att åka hemåt. Vår resa går norrut på de tyska motorvägarna och senare på eftermiddagen är vi framme vid färjeläget i Puttgarden. Vi passar så klart på att stanna vid en av gränshandelsbutikerna för att göra inköp innan vi åker ombord på färjan till Danmark. Genom Danmark har vi ett par timmars resa innan vi når Öresundsbron som tar oss tillbaka till svensk mark. Det har därmed blivit dags att skiljas åt efter trevliga dagar tillsammans.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-