Skip to main content

Lissabon 5 dgr

Image: ©Turismo de Lisboa/www.visitlisboa.com

Heta Lissabon

Romantiska Lissabon bjuder oss storstadscharm i det lilla formatet. Kolonialtidens storhetstid avspeglar sig i de vackra gamla byggnadsverken vars skönhet fängslar oss. Torre de Belem är en av stadens stora sevärdheter och minner oss om tiden då våghalsiga män gav sig ut på de sju haven för att utforska världen. Listan på modiga hjältar kan göras lång, men mest namnkunnig av dem alla är Vasco da Gama. Torre de Belem placerat i vattnet utanför Lissabon utgjorde ett vårdtecken för staden och blev för de upptäcktsresande en symbol för hemmets trygga vrå. Idag står tornet nästan uppe på land men fortfarande är det vackra gamla tornet ett omtyckt utflyktsmål. Kuperad, försiktig och självsäker på samma gång med kolonialtidens mångfald avspeglande sig i maten, musiken och kulturen har Lissabon blivit ett omtyckt resmål. Blandningen mellan nytt och gammalt och mellan Europa och världen ger staden dess särprägel och fascinerar oss besökare

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Kastrup - Lissabon

Vår resa börjar med att vi åker från Kastrups flygplats till Lissabon, en flygtur på knappa 3 timmar. Framme på flygplatsen i Lissabon väntar en transferbuss på att ta oss till vårt hotel. Här checkar vi in på våra rum och har därefter möjlighet att redan den första kvällen ge oss ut i stadens vimmel. Lissabon är en stad med sena vanor och på kvällen äter man dagens viktigaste måltid, en måltid som gärna får ta tid. Det portugisiska köket är spännande och bär spår av landets koloniala förflutna i både kryddor och ingredienser. Kanske väljer några att redan under sin första kväll i staden att närmare bekanta sig med mattraditionerna.

Dag 2: Lissabon

Vår dag startar med frukost på hotellet. På förmiddagen har det nu blivit dags att upptäcka Lissabon på allvar. Vår lokalguide tar oss med på en fyra timmar lång stadsrundtur under vilken vi får veta det mesta som är värt att veta om staden. Vi får veta mer om stadens historia, kultur och sevärdheter och lär känna både dagens och gårdagens Lissabon.

Dag 3 – 4: Lissabon

Under ett par dagar har vi möjlighet att på egen hand njuta av Lissabon. Vi kan välja att upptäcka museiskatter på stadens välfyllda muséer. Marinmuseet är så klart väl värt ett besök i och med Portugals långa tradition som sjöfararnation, Nationalmuseum bjuder på stora och fina konstsamlingar och visar konstverk från medeltiden och fram till 1800-talets slut. Museu Calouste Gulbenkian är ett av Europas finaste konstmuseer med samlingar som sträcker sig upp till 4000 år tillbaka i historien. Ett annat intressant museum är kakelmuséet. På 1600-talet var Portugal världens största kakelproducent och många förknippar landet med det karakteristiska blåvita kaklet som blivit så populärt. Vill man njuta av vackra vyer över staden finns det två givna utsiktspunkter. Den ena är att man besöker Castelo de Sao Jorge, kastellet som lutar sig mot en historia som moriskt försvarsverk och tillika är en av Lissabons äldsta byggnader. Läget gör att man härifrån har fantastisk utsikt över staden och över floden Tejo. Den andra möjligheten är att man åker med Elevador de Santa Justa. Detta är en 45 meter hög järnhiss som ritades av en lärling till Gustav Eiffel och stod klar precis i början av 1900-talet. Med hissen åker man upp till stadsdelen Baixa varifrån man har en härlig utsikt. Här finns mycket att upptäcka, men viktigast av allt är kanske att få tid av att njuta av staden själv genom att flanera runt, sätta sig på något café eller varför inte åka spårvagn med linje 28. En klassisk spårvagnslinje som åker genom Lissabons gamla charmiga kvarter och tar oss både upp och ner för backarna i denna kuperade stad.

Dag 5: Lissabon – Köpenhamn

Vår dag börjar med frukost. Idag är det dags att checka ut från hotellet för att åka hemåt. Vår transferbuss tar oss ut till flygplatsen varifrån vårt flyg lyfter för att ta oss tillbaka till skandinavisk mark och Kastrups flygplats.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-