Skip to main content

Linköping med Göta Kanal 3 dgr

Göta Kanal - Sveriges blå band

En av Sveriges största turistattraktioner är Göta Kanal, Baltzar von Platsens skapelse från mitten av 1800-talet. På vår resa upplever vi detta imponerande byggnadsverk tillsammans med den charmiga småstadsidyllen Söderköping och genuina frilutfsmuseet Gamla Linköping. Dessutom blir det både Heliga Birgitta och polkagrisar.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

​Dag 1: Påstigningsorten - Linköping

På vår väg norrut stannar vi till på lämpligt ställe för att få en möjlighet att handla fika och lunch. Efter lunch är vi i Söderköping. Här är mycket av den gamla bebyggelsen bevarad men det som präglar stadsmiljön är Göta Kanal som går genom staden. Vi hinner bekanta oss med Söderköping innan vi fortsätter till Linköping. Dagen avrundas med gemensam middag på hotellet.
 

Dag 2: Göta Kanal och Gamla Linköping 

Efter frukost på hotellet är det dags för en av resans riktiga höjdpunkter, båtturen på Göta Kanal. Vi åker mellan Berg och Borensberg. Sträckan är en av de vackraste utmed Göta Kanal och tar ca 3,5 timme att åka. Vi får åka genom 9 slussar och över 2 akvedukter på vår båtresa. På eftermiddagen är vi tillbaka i Linköping och passar på att göra ett besök i pittoreska Gamla Linköping. Efter en innehållsrik dag samlas vi på hotellet och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 3: Linköping - Avstigningsorten

Stärkta av hotellets frukost har det blivit dags att åka söderut. Vi börjar med att åka till Vadstena. Staden som är belägen vid Vätterns strand förknippas starkt med Heliga Birgitta. Här stannar vi till innan vi fortsätter til polkagrisstaden Gränna. På lämpliga ställen utmed vägen stannar vi för möjlighet att handlla fika och lunch. På kvällen är vi tillbaka i Skåne efter trevliga dagar tillsammans.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

 

 

 

 
 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-