Kalmar med Öland 3 dgr

Image: Eva Finder

​Öland, solens och vindarnas ö

​Kalmar, nyckeln till Sverige och Öland, denna osvenska del av Sverige är bara två av höjdpunkterna på denna resa med många fina upplevelser.

 

Dagsprogram


​Dag 1: Påstigningsorten - Kalmar

Vi börjar vår dag med att åka norrut upp genom Småland. Siktet är inställt på det småländska glasriket som alltsedan 1700-talet varit känt för sin omfattande glasindustri. Vi stannar till och besöker klassiska Kosta Glasbruk innan vi når Kalmar. På eftermiddagen gör vi en guidad rundtur i Kalmar som är en stad delvis uppbyggd på öar. Stora sevärdheter i Kalmar är bland annat slottet runt vilket galma stan ligger och domkyrkan. På kvällen checkar vi in på hotellet och här äter vi också middag tillsammans.
 

Dag 2: Öland

Dagen startar med frukost på hotellet. På dagens program står en heldagsutflykt till vackra Öland som vi når via Ölandsbron. Vi börjar med att åka ner till öns södra delar. På vår väg åker vi genom Alvaret och nere i söder hittar vi välkända Långe Jan. Därefter står ett besök på kungafamiljens sommarparadis Solliden på programmet. Under utflyktsdagen avnjuter vi också en lunch tillsammans. På kvällen är vi tillbaka vid hotellet och dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Kalmar - Avstigningsorten

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för att åka söderut. På vägen stannar vi till i Örlogsstaden Karlskrona vars stadskärna i sig är ett museum med sina vackra torg och imponerande kyrkor. På kvällen är vi tillbaka i Skåne efter trevliga dagar tillsammans.
 

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!