Dagsprogram

  • Dag 1: Påstigningsorten - Bremen:

    Via färja Helsingborg - Helsingör tar vi oss över till Danmark. Härifrån tar vi oss vidare med färja till Tyskland. Vi åker söderut på de tyska motorvägarna till Bremen som ligger ca 3 timmars bussresa från Puttgarden. I Bremen bor vi på Star Inn Premium Hotel som ligger centralt vid centralstationen i Bremen. Redan på  kvällen kan vi ge oss ut och vimla på julmarknaden.

  • Dag 2: Bremen och julmarknad:

    Dagen startar med frukost på hotellet. Vi har nu en hel dag framför oss att tillbringa på det sätt som vi själva finner allra bäst. Här finns massor att välja bland, både vad gäller shopping och kultur. Vid den här tiden bjuder Bremen på flera fina julmarknader var och en med sin särprägel. Den största julmarknaden finns vid gamla torget vid rådhuset. Här hittar vi också statyn av Bremens berömda stadsmusikanter. Flanerar vi genom Schnoor och längs Böttcherstrasse som idag hyser många restauranger och caféer, men som på 1400-1500-talen var hemvist för fiskare och skeppsarbetare, så kommer vi ner till stranden av floden Weser och här hittar vi Schlachte Zaube, en historisk julmarknad med maritimt tema som tar fasta på Bremens långa tradition som betydelsefull hamnstad, både i forna tiders Hansa, men också i dagens Tyskland.

  • Dag 3: Bremen - Avstigningsorten:

    Dagen börjar med frukost på hotellet. Idag är det dags att styra kosan hemåt igen och vi tar plats i vår bekväma buss för att åka norrut mot färjeläget. Självklart stannar vi till, antingen på ut- eller hemresan, vid en av gränshandelsbutikerna så att vi får en möjlighet att handla. Resan genom Danmark tar ett par timmar och via färja Helsingör-Helsingborg tar  vi oss tillbaka till svensk mark. Nu har vi inte långt kvar till våra respektive hemorter och det har blivit dags att skiljas åt efter trevliga dagar tillsammans.