Skip to main content

Irland 6 dgr

Irland - den gröna ön

Irland denna gröna mytiska och gästfria ö lockar och förtjusar sina besökare med vacker natur och fascinerande historia. Vi gör en innehållsrik resa till Irland eller Eire som irländarna själva säger.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Kastrup - Dublin

Vi tar oss med flyg från Kastrup till Dublin och på flygplatsen väntar en transferbuss på oss för att ta oss från flygplatsen in till den irländska huvudstaden. Staden ligger vid floden Liffey och under våra rundturer i staden kommer vi att se sevärdheter som paradgatan O'Conell Street, slottet, Påvekorset och Merrion Square med sina färgglada dörrar. Vi ska så klar också bekanta oss med Guiness, vilket vi gör under vårt besök på Guiness Storehouse. Här är vi med om en rundvisning och får veta mer om ölet, dess ingredienser och produktionsmetoder. Vår första dag avrundas med middag på hotellet.

Dag 2: Dublin

Vår dag startar med frukost på hotellet. Idag fortsätter vi att utforska Dublin. Vi börjar med att besöka Trinity College som är en av stadens riktigt stora sevärdheter. Här förvaras "The Book of Kells" en ovärderlig bok som handskrivits av munkar redan på 800-talet. I dryckesväg är det idag irländs whiskey som står på programmet. Vi besöker The Teeling Whiskey Distillery i Dublin och får både en rundvisning och möjlighet att provsmaka de ädla dropparna. På kvällen besöker vi "The Merry Ploughboy Pub". Här blir det både middag och underhållning. De irländska pubarna har nått världsrykte för sin glada stämning och ett besök är självklart ett måste under vår vistelse i Irland. 

Dag 3: Dublin - Killarney

Efter frukost tar vi plats i bussen för att lämna Dublin och bekanta oss med resten av Irland. Vi åker i sydvästling riktning från Dublin och kommer till Tipperary. Här i trakterna ligger Rock of Cashel. Detta är en av Irlands mest spektakulära arkeologiska sevärdheter. Här kan vi njuta av fantastiska vyer och imponeras av fästningen och St Patricks cross. Vi åker vidare till Killarney som är en lite trivsam stad med anor från 600-talet. I Killarney hittar vi vårt hotell, som vi ska bo på i två nätter, och här äter vi middag tilsammans på kvällen.

Dag 4: Muckross House och Ring of Kerry

Dagen startar med frukost på hotellet. Idag börjar vi med att åka till Muckross House. Detta är ett gods från 1800-talet som ligger vackert vid stranden av Muckross lake. Det ger oss en inblick i hur livet i societeten på landsbygden var under 1800-talet. Egendomens trädgården, vilken man utformade i samband med att drottning Victoria skulle komma på besök 1861, är den stora sevärdheten. Vår dag fortsätter med att åka Ring of Kerry, den gamla vägen som så vackert går längs Iveragh halvön. Vi är tillbaka på hotellet på kvällen och här blir det gemensam middag.

Dag 5: Killarney - Galway

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för att åka vidare norrut. Vi åker via den välkända Dingle halvön. Staden Dingle är Europas västligaste stad och ett vackert fiskeläge. Staden har en egen delfin som heter Fungi som vi, om vi har tur, kan se hoppa ute i Dingle Bay. Vi åker vidare norrut och kommer till den vackra klippudden Cliffs of Moher. Vi får fantastiska vyer vid de respektingivande klipporna som är över 200 meter höga och stupar lodrät ner i havet. På kvällen är vi framme i Galway och här avslutar vi dagen med gemensam middag på hotellet. 

Dag 6: Galway - Dublin - Kastrup

Idag har det blivit dags att styra kosan hemåt igen. Dagen börjar med frukost. Vår buss tar oss från Galway till flygplatsen i Dublin och härifrån flyger vi tillbaka till Kastrup efter innehållsrika dagar på Irland. 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-