Skip to main content

Hannovers och Goslars julmarknader 4 dgr

Hannover och Goslar - korsvirkesidyll och storstadsliv i en och samma resa

Vi gör en resa där vi kombinerar storstadsliv med småstadsidyll. Vi åker till Hannover i hjärtat av Tyskland, en trevlig handelsstad som vid jultid bjuder på flera fina julmarknader. Den traditionella julmarknaden, med ca 190 stånd, hittar vi i Gamla Stan. Utanför Hannover ligger natursköna Harz vars huvudort är Goslar. Goslar är en härlig korsvirkesidyll som i jultid är pyntad som en riktig smällkaramell. Ett besök här är ett måste vid denna tid.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Påstigningsorten - Hannover 

Vår resa går via Öresundsbron till Danmark och vidare med färja Rödby – Puttgarden över till tysk mark. Vi har nu några timmar framför oss där vi bekvämt kan luta oss tillbaka i vår fina buss och låta milen och det tyska landskapet passera förbi. På kvällen är vi framme vid vårt hotell, centrala Mercure Hotel Hannover City.

Dag 2, fredag: Goslar

Efter frukost åker vi till vackra Harz och dess underbara huvudstad Goslar. Denna charmiga korsvirkesidyll är en dröm i jultider med sina trånga vindlande gränder och julpyntade skifferklädda korsvirkeshus. Staden med sin tusenåriga historia strålar vid denna tid och har fått utmärkelsen ”Tysklands vackraste julmarknad”. Under några timmar flanerar vi runt bland de vackert dekorerade små trästugorna på torget. Kanske kan vi hitta något fint till någon av våra nära och kära bland stånden. Julmarknaden vävs in i härliga dofter av kanel och brända mandlar och i stånden saluförs tyska korvar och värmande Glühwein. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Hannover och vårt hotell.

Dag 3, lördag: Hannover 

Idag har vi en hel dag framför oss att utforska Hannover i jultid. Julmarknaden i Gamla Stan är den mest traditionella av Hannovers julmarknader, men här finns fler. Vi hittar t ex den finska julmarknadsbyn på Ballhofplatz. Här visar man upp finskt hantverkskunnande och bygger bland annat upp en samisk kåta. Andra attraktioner är skogen vid önskebrunnen. Här har man byggt upp och smyckat ett 50-tal granar för att få den rätta julkänslan. Vill man veta lite mer om Hannover erbjuder vi också möjlighet att följa med på rundtur i staden som för övrigt är Niedersachsens huvudstad. Annars är staden nog mest känd för att vara en stor mässtad och för sin koppling till det brittiska kungahuset.

Dag 4, söndagHannover - Avstigningsorten 

Vår dag startar med frukost. Idag har det blivit tid att åka tillbaka norrut och vi åker i riktning mot färjeläget. På vår resa planerar vi att stanna, antingen på utresan eller hemresan i någon av gränshandelsbutikerna så att vi får en möjlighet att handla med oss lite hem. Färjan tar oss tillbaka till dansk mark och färden genom Danmark tar ett par timmar. Vi planerar att rulla av Öresundsbron och att vara tillbaka i Sverige vid 17-tiden.

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-