Skip to main content

Hamburg 3 dgr

Image: DZT; Hans Peter Marten

Hamburg - Porten mot världen

Hamburg är en spännande och internationell stad som pulserar av liv. Här trängs influenser från världens alla hörn vilket inte minst avspeglar sig i att staden idag är Tysklands gastonomiska centrum. Efter London och New York hittar vi idag här en av världens ledande musikalscener, men framförallt är det en av Europas största hamnstäder. Det är en storstadsmetropol i ständig förändring och det senaste nytillskottet i staden är den omtalade Elbphilarmonie.

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Hamburg

På morgonen börjar vi vår resa med att åka över Öresundsbron till Danmark, och via färja Rödby - Puttgarden vidare till Tyskland. Från färjeläget har vi cirka två timmars resa till Hamburg som vi når på eftermiddagen. Vi börjar vårt besök med att göra en stadsrundtur i Hamburg under vilken vi lär känna några av stadens mer välkända landmärken som nya Elbphilarmonie. Vi tar oss därefter till vårt hotell. Dagen avrundas med gemensam middag.

Dag 2: Miniatur Wunderland och stadsliv

Vår dag börjar med frukost på hotellet. Vi åker därefter till Miniatur Wunderland som är världens största modelljärnväg och en helt fantastisk anläggning med en enorm detaljrikedom. Vi får en chans att under ett par timmar utforska utställningen. På eftermiddagen är tillbaka inne i centrala Hamburg och får tid att flanera runt och uppleva lite mer av Hamburg. Kanske lockar det fantastiska affärsutbudet, eller vill du bara sitta och njuta av folkvimlet och de vackra vyerna. På kvällen äter vi middag tillsammans.

Dag 3: Hamburg - Avstigningsorten

Dagen startar med frukost på hotellet. Det har blivit dags att åka norrut igen, men innan vi åker upp till färjeläget i Puttgarden vill vi gärna passa på att stanna till vid en plats som också förknippas med Hamburg. I Wedel vid floden Elbe och hamninloppet till Hamburg hälsas alla större fartyg med att deras nationalsång spelas för den, en sk "Willkommen Höft". Efter stoppet vänder vi norrut. Innan vi rullar ombord på färjan stannar vi till i någon av gränshandelsbutikerna för de som önskar att shoppa. Iland i Rödby har vi ett par timmars färd genom Danmark till Öresundsbron. På kvällen är vi åter på svensk mark.


 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-