Skip to main content

Gardasjön 9 dgr

Image: ENIT; Vito Arcomano

Ljuvliga  Gardasjön - medelhavsromantik och alptoppar på en och samma gång...

Gardasjön bjuder medelhavsromantik och alplandskapsidyll i en fantastisk mix. Redan de gamla romarna lät sig förtjusas av områdets skönhet och än idag kan vi här vid sjön se rester av deras pampiga gamla semestervillor. I sjöns kristallklara vatten speglar sig de stolta alptopparna och längs husväggarna klättrar blommor i regnbågens alla färger. De smala och vindlande gränderna kantas av charmfulla husfasader. Längs strandpromenaderna växer imponerande kungsmagnolia träd och de små städerna ligger inbäddade av olivlundar och citronodlingar. Vi befinner oss i trakter med namkunniga vinodlingar och över hela området vilar det en atmosfär av värdigt lugn och stilfull grace. Här upplever vi härliga dagar fyllda av obeskrivligt vackra naturscenerier och intressant kultur.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Kassel

Vår buss tar oss via Öresundsbron till Danmark och vidare via färja Rödby – Puttgarden över till tysk mark. Vår resa går sedan rakt söderut förbi de stolta gamla hansestäderna Lübeck och Hamburg ner till Kassel. Vi tar oss till vårt övernattningshotell som väntar med middag och sköna sängar.

Dag 2: Fulda - Ulm

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i vår buss för att fortsätta vår resa söderut. Dagens resa går med siktet inställt på det frodiga Bayern. Vår resa går söderut förbi Würzburg och genom vindistriktet Franken. Vi färdas parallellt med den väg som kallas för Romantische Strasse där vackra korsvirkesidyller ligger som på ett pärlband. Vi stannar till i en av dessa vackra städer, Rothenburg ob der Tauber. Dagens resa fortsätter sedan till Ulm staden vid Donau som är mest känd för sin imponerande domkyrka. I Ulm väntar vårt övernattningshotell. Vi checkar in och avrundar dagen med en middag på hotellet.

Dag 3: Ulm – Riva del Garda

Vi startar dagen med frukost på hotellet. Under förmiddagen fortsätter vi vår resa genom Bayern och snart börjar de imponerande alptopparna dyka upp framför oss. Vi åker mot Füssen och den österrikiska gränsen. Under eftermiddagen åker vi genom ett fantastiskt vackert alplandskap genom Tyrolen och vidare upp mot Brennerpasset som markerar gränsen till Italien. När vi passerat den italienska gränsen bär det nerför och flankerad av Dolomiternas karga toppar och floden Adige fortsätter vi söderut med siktet inställt på vackra Gardasjön och charmiga Riva del Garda. Här kommer vi att bo under fem nätter. Under vår vistelse äter vi frukost och middag på hotellet varje dag.

Dag 4: Riva del Garda

Idag tar vi det lite lugnt och börjar med att efter frukost bekanta oss med Riva del Garda. Den lilla staden ligger vackert vid Gardasjöns nordligaste spets omgiven av vackra bergstoppar. Riva, precis som de flesta av de små städerna som ligger vid Gardasjön, är en gammal stad med vindlande gränder och pittoreska hus som möter oss. Vår reseledare tar oss med på en liten rundvandring i staden och självklart blir det också tid att ströva omkring på egen hand.

Dag 5: Limone och Malcesine

Vår dag börjar med frukost på hotellet. På dagens program står, för de som vill åka med, en utflykt till Limone. Den lilla stadens namn kommer av de citronodlingar som omger staden. Vi tar båten hit och får sedan tid att ströva omkring i charmiga Limone ett par timmar. Därefter tar vi oss med båtens hjälp vidare över sjön till Malcesine. Vackra Malcesine ligger vid foten av Monte Baldo, berget som vakar över den lilla staden  Vi bekantar oss med den idylliska lilla staden innan vi tar båten tillbaka till Riva de Garda. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 6: Sirminone och marknaden i Bardolino

Efter frukost på hotellet ger oss dagens utflykt möjlighet att se mer av Gardasjön. Vår buss tar oss med längs sjöns vackra östra sida ner till Bardolino. Varje torsdag anordnas den traditionella veckomarknaden under vilken allt mellan himmel och jord finns till försäljning. Vi stannar till och har en möjlighet att flanera mellan marknadsstånden för att fynda. Vår bussresa fortsätter söderut. Vid sjöns sydligaste spets ligger Sirmione. Staden ligger på den halvö som sticker ut i sjön på dess sydsida och har redan under romartiden varit en viktig semesterort. Om detta vittnar bland annat den sk Catullus grotta, en romersk semestervilla som till vissa delar är bevarad till våra dagar. Annars är det mesta i Sirmione daterat medeltid och detta gäller bland annat den kända Scaligieri borgen. Efter besöket i Sirmione åker vi norrut igen och tar oss tillbaka till Riva. På kvällen serveras vi middag på hotellet.

Dag 7: Verona och Valpolicella 

Vår dag börjar med frukost på hotellet. På dagens program står, för den som önskar, en utflykt till Romeo och Julias stad Verona och ett möte med Valpolicella viner. Vi börjar med att ta bussen till Verona. Staden som är mest känd för den balkong vid vilken den berömda kärleksscenen från Shakespears Romeo och Julia sägs ha utspelat sig. Verona är en gammal intressant stad som har mycket annat att erbjuda bland annat en romersk amfiteater som till stora delar är bevarad och används för föreställningar sommartid också i våra dagar. Vår dag fortsätter med att gå  i vinets tecken. Italien är en av världens största vinproducenter och vi befinner oss i trakter där välkända viner från både Bardolino och Valpolicella framställs. Vi besöker en av vingårdarna i trakten och får veta mer om vin och vinodling. Självklart blir det också både provsmakning och möjlighet till att göra inköp. Dagen avrundas med middag på hotellet

Dag 8: Riva del Garda – Leipzig

Idag har det blivit dags att vinka adjö till vackra Gardasjön. Efter frukost tar vi plats i vår buss för att styra kosan norrut mot gränsen till Österrike och Tyrolen. Innsbruck är Tyrolens huvudstad, en stad med en lång historia som handels- och maktcentrum i området. Dagens mål är Leipzig där vårt övernattningshotell väntar med middag och sängar.

Dag 9: Leipzig – Avstigningsorten

Dagen startar med frukost på hotellet. Idag fortsätter vi vår resa norrut med siktet inställt på Rostock. I Rostock väntar färjan som ska ta oss tillbaka till Gedser och skandinavisk mark. Resan genom Danmark tar ett par timmar och med hjälp av Öresundsbron tar vi oss tillbaka till svensk mark.

För vidare information om priser och avresetider kontakta oss  på  telefon 040-6433440  eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-