Skip to main content

Endagsresa Sydvästra Skåne

Vikingar, Hallon och Bärnsten

En innehållsrik dagstur till Skånes sydvästra hörn under vilken vi stiftar bekantskap med vikingar, hallon och bärnsten. Vår resa går till Fotevikens vikingaby i vilken vi får veta mer om hur det var att leva för sisådär en tusen år sedan under den tid som går under benämning vikingatiden i våra historieböcker. Ett annat besöksmål som under de senaste åren blivit väldigt populärt är Hallongården vid Vellinge. Här kan vi upptäcka vilka många användningsområde som detta härliga lilla bär kan användas till, bara fantasin sätter gränser. Detsamma gäller för bärnsten. Denna vackra smyckesten har alltsedan stenåldern gärna använts som smycke. Under vårt besök på bärnstensmuseet får vi lära oss mer.

 

 

 

Fritextsökning

Program

Vår dag börjar med att vi tar sikte på vägen mot Trelleborg. Mellan Vellinge och Trelleborg ligger Hallongården som drivs av familjen Bjärsjö. De har lagt om inriktningen på den gamla familjegården och har nu full fokus på hallon som helt och hållet dominerar verksamheten. Vi får tid att se oss omkring och handla av alla hallonprodukter i deras affär. Under vårt besök serveras vi också förmiddagsfika.

Vår resa fortsätter till Fotevikens vikingaby. Detta levande museum gestaltar hur livet tedde sig under vikingatiden.Här har en vikingastad byggts upp så historiskt korrekt man kan komma och denna befolkas med frivilliga som är intresserade av att levandegöra vikingatiden. Under vårt besök är vi med om guidad rundtur. Vårt besök avrundas sedan med att vi äter lunch på "Den fede gås" som finns i anslutning till Fotevikens museum.

På eftermiddagen är det dags att lämna Foteviken och ta oss vidare. Vårt nästa mål är Bärnstensmuseet i Höllviken. Här får vi en visning av museet och får veta mer om bärnsten. Bärnsten har bearbetats alltsedan stenåldern och har sitt ursprung i kåda. Vi får veta mer om bärnstenens resa genom tiderna som handelsvara, symbol och lyckobringare.

Efter besöket på bärnstensmuseet är det dags att styra kosan hemåt igen efter en trevlig dag tillsammans.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se
Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

 

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-