Skip to main content

Endagsresa Karlshamn

Image: Visit Karlshamn

Punschmuseum och Laxens Hus

                                                               

Vi åker till Sveriges trädgård som Blekinge brukar kallas. Här besöker vi charmiga Karlshamn, staden som är känd för sin punsch.Det blir besök på punschmuséet, men dagen kommer också att bjuda på bland annat ett besök på Laxens Hus i Mörrum.

Fritextsökning

Program

Vår dag startar med att vi åker österut med siktet inställt på Blekinge. På vägen stannar vi till och dricker förmiddagskaffe. Dagens första mål är Karlshamn. Staden som nog många ansåg vara syndens näste på 1800-talet. Här tillverkades då brännvin, punsch, tobak och snus. Till råga på allt fanns det också under en period en fabrik för tillverkning av spelkort här. Vi kommer under vårt besök att koncentrera oss på punschen som blivit lite av stadens adelsmärke. Under storhetstiden fanns det två punschfabriker i Karlshamn. Dagens museum består i princip av den ena, familjen von Bergens. Vi får vara med om en guidad rundvisning för att få veta mer.

Vid Mörrum ligger Laxens Hus. Mörrums ån har varit lite av en livsnerv för trakten. Redan tidigt kom laxfisket att bli betydelsefullt. Vi kommer att äta lunch vid Laxens Hus och här kommer vi också att få veta mer om laxfisket.

Efter en händelserik dag har det därefter blivit dags att bege sig hemåt igen.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se
Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
Resekalender
16/6Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
16/6Gekås Ullared Klippan/Helsingborgfrån 175:-
21/6Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/6Gekås Ullared Klippan/Helsingborgfrån 175:-
23/6Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-