Skip to main content

Dalarna 4 dgr

Image: SiljanTurism

Sveriges svenskaste landskap

Traditionsrika Dalarna har kommit att bli sinnesbilden för Sverige. Här finns snickarglädje och kurbitsmåleri, fantastisk natur, dalahästar, knätofsar och fiolmusik, Carl Larsson och Zornkullor, rödfärg och vasalopp. Det är en kulturbygd av mastodontformat som fullkomligt flödar över av historia, traditoner och svensk sommar när den är som bäst!

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Mora

Vår resa startar tidig morgon med att vi åker norrut. Vår resa går genom de småländska skogarna och vidare norrut. På vägen stannar vi till på lämpliga ställen för att få möjlighet att handla fika och lunch. Vi är framme i Mora och vårt hotell på kvällen. Här avrundar vi vår dag med gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Siljan runt

Stärkta av hotelles frukost åker vi iväg på utflykt. Vi börjar med att besöka Nusnäs. Det är här som den världsberömda hästen tillverkas. Vi fortsätter till Dalhalla, platsen som blivit en väldigt speciell och omtyckt musikscen. Här gör vi en rundvandring. Vi fortsätter vidare runt Siljan och kommer under dagen till kända orter som Rättvik och Leksand innan vi fortsätter förbi Gesunda och Sollerön tillbaka till Mora. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 3: Sundborn

Efter frukost bekantar vi oss mer med Mora, vi ser bland annat det klassiska målet för Vasaloppet. För den som önskar finns möjlighet att besöka Zornmuséet. På eftermiddagen åker vi till ett annat konstnärshem, Carl Larsson och hans hustru Karins världsberömda hem Sundborn. Här är vi med om en guidad rundvisning. På vägen hem passar vi på att åka förbi Insjön och besöka Clas Ohlson muséet. Vår dag avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 4: Mora - Avstigningsorten

Vi tar plats i bussen efter frukost och påbörjar vår resa söderut. På lämpliga ställen stannar vi till och pausar. På kvällen är vi tillbaka i Skåne och det har blivit dags attt skiljas åt för denna gången efter trevliga dagar tillsammans.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-