Skip to main content

Budapest 5 dgr

Budapest - Donaus färgstarka drottning

Här i hjärtat av Centraleuropa upptäcker vi under några härliga dagar kryddstarka Budapest som är fullt av överraskningar. Stadens rika historia avspeglar sig i stadsbilden och vi ser spår som både romare, turkar och habsburgare efterlämnat. Dagens Budapest kom till först på 1800-talet då Buda, Pest och Obuda, belägna på båda sidor om Donau förenades till staden Budapest. Det var vid Obuda som romarnas antika stad var belägen. Buda är den stolta och lite avmätta, värdiga och kuperade stadsdel som ligger på Donaus västra strand. Här hittar man många av de historiska sevärdheterna som Fiskarbastionen och Slottshöjden. Pest är livligare och folkligare, ligger på den östra stranden och här hittar vi dagens kommersiella centrum med affärsgator och caféer.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1, måndag: Kastrup – Budapest

Vårt flyg avgår från Kastrup och vi landar på flygplatsen i Budapest. På flygplatsen blir vi hämtade med buss och vår guide börjar vårt besök i Budapest med att ta oss med på en stadsrundtur. Direkt får vi en möjlighet att bekanta oss med denna pärla vid Donau som har så mycket att erbjuda. Vår rundtur går till stadens stora landmärken som Hjältarnas torg, Kedjebron, Fiskarbastionen, Mattiaskyrkan och parlamentet. På eftermiddagen avslutas rundturen vid vårt hotell.

Dag 2, tisdag: Budapest

Vår dag startar med frukost på hotellet. Kryddstarka Budapest är en omtumlande bekantskap där dagens moderna stad samsas med den historiska staden på ett unikt sätt. Vi har en hel dag framför oss göra våra egna upptäckter. Ett besök i den fantastiska saluhallen är ett måste för många. För andra är staden förknippad med de spa- och termalbad som finns här. Detta är den stad i världen som har flest bad och badandet har en lång historia i staden. Redan kelterna och romarna byggde badanläggningar i staden för 2000 år sedan. Det var badhus som tog till vara vattnet från de mineralrika och heta källor som finns i området. Också turkarna har under sin tid i Budapest satt sin prägel på badkulturen. Ett besök på ett av stadens termalbad är för många ett givet inslag under ett besök i Budapest. På kvällen anordnas en båtutflykt, för de som vill åka med. Vi åker på Donau där vi har en möjlighet att uppleva staden från flodsidan och njuta av ett vackert upplyst Budapest.

Dag 3, onsdag: Utflykt till Pusztan

Stärkta av hotellets frukost har vi en ny härlig dag framför oss. Idag kan de som önskar följa med på en utflykt till Pusztan. Ungern är ett platt land. Den stora slätten som breder ut sig öster om Donau kallas för Alföld och liknas vid ett ungerskt hav. Det flacka platta landskapet kallas för Pusztan och här finns ursprunget till många av de traditionella produkter som förknippas med Ungern. Produkter som paprikan till gulaschen, aprikoserna till brännvinet… På Pusztan lever också boskapsuppfödarna och hästgårdarna tillhör landskapet. Vi kommer idag att besöka en av dessa hästgårdar och vara med om en fartfylld hästuppvisning och äta en god lunch.

Dag 4, torsdag: Budapest

Vi börjar vår dag med frukost på hotellet. Vi har en hel dag att på egen hand göra våra egna upptäckter i Budapest. Säkert har vi vid det här laget upptäckt att vi befinner oss i en prisvänlig stad med mycket god mat. Cafékulturen är också väl utvecklad och att bara sätta sig på ett café i solen med en god kopp kaffe är en njutning. På kvällen arrangeras en utflykt till en traditionell ungersk folkloreafton med musik och dans som vi avnjuter tillsammans med mat från det genuina ungerska köket.

Dag 5, fredag: Budapest – Kastrup

Det har blivit dags att lämna Budapest och åka vidare hemåt. Vår transferbuss tar oss ut till flygplatsen och vårt flyg tar oss tillbaka till Kastrup.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Resekalender
12/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
14/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
19/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
21/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-
26/7Gekås Ullared Kungälv/Göteborgfrån 175:-