Skip to main content

Berlin 4 dgr

Image: DZT, Merten, Hans Peter

Berlin - vår närmsta världsstad

Kaxiga Berlin växer så att det knakar och är fullt av liv och kraft. Staden är ständigt aktuell och just nu är det en av Europas hetaste städer. Berlin är det perfekta målet för en veckoslutsresa späckad med upplevelser.

Fritextsökning

Dagsprogram

Dag 1: Påstigningsorten - Berlin

Via Öresundsbron och färja Gedser - Rostock tar vi oss över till tysk mark. Från Rostock har vi ett par timmars resa ner till Berlin. Vi börjar med att checka in på vårt centrala hotell. Redan på kvällen har vi en möjlighet att njuta av Berlin och andas Berliner Luft.

Dag 2: Berlin med Stadsrundtur

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för att vara med om en innehållsrik rundtur i Berlin under vilken vi får uppleva stadens stora landmärken. Vi kommer bland annat att färdas längs paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm. Eftermiddagen har vi fri för egna upptäckter.

Dag 3: Berlin  och DDR tiden

Vår dag börjar med frukost på hotellet. Idag dyker vi ner i Berlins säregna 1900-tals historia under vilken staden under en lång period av muren var delad i Öst- och Västberlin. I östra Berlin var det kommunismen som styrde och vi besöker DDR muséet för att se den här tiden återskapad. Vi åker under dagen också till Bernauer Strasse där en del av den forna muren finns bevarad som ett minnesmärke över den här perioden i stadens historia. För de som önskar finns under dagen också möjlighet att besöka Haus am Checkpoint Charlie som berättar om livsöden i skuggan av muren.

Dag 4: Berlin - Avstigningsorten

Dagen startar med frukost på hotellet. Idag har det blivit dags att bege sig hemåt igen och vi tar plats i bussen för att åka norrut. Vi passar så klart på att stanna till i en av gränshandelsbutikerna för att få en möjlighet att handla innan vi åker ombord på färjan. Resan genom Danmark tar ett par timmar och med hjälp av Öresundsbron tar vi oss tillbaka till svensk mark.

För information om priser och avresetider kontakta oss på telefon 040-6433440 eller e-post: info@onholiday.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!