Alsace, 7 dgr

Alsace, det bästa av Tyskland och Frankrike

Vackra, romantiska Alsace på gränsen mellan Frankrike och Tyskland har tagit till vara det bästa av båda världarna. Här ligger de pittoreska korsvirkesbyarna som på ett pärlband och på sluttningarna, inbäddade mellan Vogeserna och Rhen, produceras vin i världsklass. Här är det framförallt vita viner som gäller och viktiga druvor är t ex Riesling, Gewürztraminer och Pinot Gris. Dessa tillsammans med de vackra omgivningarna och intressant historia lockar många besökare.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Malmö - Wuppertal

Vi börjar vår resa med att åka från Malmö, via Öresundsbron och färja Rödby-Puttgarden tar vi oss över till Tyskland. I Tyskland sätter vi oss till rätta för att åka vidare söderut förbi Hamburg till trakterna av Köln. Här väntar vårt övernattningshotell med middag och sköna sängar.

Dag 2, söndag: Wuppertal—Riquewihr

Efter frukost på hotellet tar vi plats i bussen för att fortsätta vår resa. Vi passerar Moseldalen. Här ligger Trier, som har en lång historia vilken går tillbaka till romartiden. Detta är Tysklands äldsta stad och här gör vi ett stopp, innan vi fortsätter vidare mot Riquewihr som är vårt mål i Alsace. Här väntar Hotel de la Couronne och vår dag avrundas med gemensam middag.

Dag 3, måndag: Eguisheim - Tûrckheim

Vår dag startar med frukost på hotellet. Under förmiddagen tar vår reseledare oss med på en liten rundvandring i Riquewihr. Vi får sedan tid att flanera omkring på egen hand innan vi på eftermiddagen träffas för att åka till Equisheim. Detta rankas som en av Frankrikes vackraste byar. Vi fortsätter sedan till den muromgärdade staden Türckheim som bevarat den gamla traditionen med en nattvakt som patrullerar stadens gator. Här äter vi middag tillsammans innan vi återvänder till Riquewihr.

Dag 4, tisdag: Colmar

Stärkta av hotellets frukost tar vi oss till Colmar som är huvudort vid vinvägen i Alsace. Staden har en mer än 1000-årig historia. Mest kända området i staden är det som kallas för ”Lilla Paris”. Vi gör en rundtur och får veta mer. På eftermiddagen åker vi tillbaka till trakten av Riquewihr och gör en vinprovning hos en lokal producent. På kvällen blir det gemensam middag på en restaurang i Riquewihr.

Dag 5, onsdag: Route de Vin

Idag åker vi utmed en del av den välkända ”Route de vin”, som totalt är 17 mil lång. Vi åker bland vinfält och genom vackra byar och stannar till och bekantar oss vidare med produkter från trakten. Vi smakar ost hos en lokal tillverkare. Och så blir det mer vin. Vi stannar till i Pfaffenheim och besöker en vingård och här blir det provsmakning. Vi avslutar dagen med gemensam middag på en restaurang i Riquewihr.

Dag 6, torsdag: Riquewihr - Kassel

Efter frukost vinkar vi adjö till Riquewihr och styr kosan mot den tyska gränsen. Vår resa går genom Pfalz, som är ett av Tysklands välkända vindistrikt. Här stannar vi till och gör en vinprovning innan vi på kvällen är framme i Kassel vid vårt övernattningshotell. Dagen avrundas med middag på hotellet.

Dag7, fredag: Kassel - Malmö

Efter  frukost är det dags att ta sig tillbaka till Malmö via färja Puttgarden-Rödby och Öresundsbron.

 

 

 

Information

I resans pris ingår:

  • Resa i helturistbuss t/r Malmö - Riquewihr t/r
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2-7)
  • 6 middagar (dag1-6)
  • Utflykter enligt beskrivning 
  • Svensktalande guide
  • Vägskatter och avgifter
  • Färje- och broavgifter
  • Möjlighet till gränshandel

Enkelrumstillägg

1200 kr

Karta

Powered by Travelize